Fastned onthult nieuwe generatie snellaadstations

Fastned heeft een nieuwe generatie snellaadstations onthuld. Bij de nieuwe stations kan geladen worden tot 350 kilowatt, dat is tot 100 keer sneller dan thuis.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de stations gemakkelijk worden uitgebreid. Het eerste 350-kilowattstation bevindt zich op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlak bij Amsterdam.

Het nieuwe laadstation is het resultaat van een samenwerking met het technologieconcern ABB dat de snelladers ontwikkelde. Met de opening van dit station hebben ABB en Fastned een primeur. De nieuwe snelladers op het station hebben een capaciteit tot 350 kilowatt. Deze snelladers zijn ‘s werelds eerste die door een onafhankelijke partij CE-certificering hebben verkregen en daarmee voor consumentengebruik goedgekeurd zijn.

De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s in een kwartier tot 500 kilometer range kunnen bijladen. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden. Komende dagen zullen op de Genève autoshow dergelijke tweedegeneratiemodellen van bijvoorbeeld Audi, Jaguar en Hyundai gepresenteerd worden. Deze auto’s komen nog dit jaar de weg op en Fastned wil daar klaar voor zijn.

Naast de laadtechniek is ook het stationsontwerp volledig nieuw. Een opvallend en herkenbaar ontwerp met een dak van glas-glas-zonnepanelen en gecertificeerd duurzaam hout. Ook heeft het nieuwe station een hogere overkapping, waardoor het nog beter zichtbaar is voor elektrische rijders en tevens geschikt is voor grotere elektrische voertuigen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!