Fastned opent eerste snellaadstation in Duitsland

Fastned heeft zijn eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in Duitsland geopend. Het snellaadstation staat langs de snelweg A3 bij Limburg an der Lahn (afslag Limburg-Süd) en heeft meerdere 350-kilowatt-laders. Hiermee kunnen elektrisch rijders tot 100 keer sneller laden dan thuis en wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen.

Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van 1.000 snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. De stations bevinden zich op drukke zichtlocaties langs snelwegen en in steden. Hiermee wil Fastned elektrisch rijders de vrijheid geven om door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft inmiddels 73 stations operationeel in Nederland en werkt hard aan de uitrol van zijn netwerk naar andere landen, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned verwacht nog voor het einde van het jaar 18 stations in Duitsland te openen.

Met het netwerk van snellaadstations speelt Fastned in op het snel groeiend aantal elektrische auto’s in Europa. Bij Fastned kunnen alle typen volledig elektrische auto’s de batterij snelladen. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Alle stroom die geleverd wordt, is afkomstig van zon en wind.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!