Fastned opent eerste station bij supermarkt: snelladen bij Albert Heijn XL Tilburg

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, heeft een snellaadstation geopend bij de Albert Heijn XL in Tilburg. Het eerste station van Fastned op de parkeerplaats van een supermarkt.

Het is onderdeel van een pilot bij 3 winkels van Albert Heijn. Indien de pilot positief verloopt, hebben beide partijen afgesproken om samen te werken aan de realisatie van meer stations. Het snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg heeft twee 50-kilowatt-snelladers, waarmee tot 20 keer sneller dan thuis kan worden geladen. Fastned levert 100 procent duurzame elektriciteit.

Het doel van de pilot is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, gemiddeld zo’n 30 minuten. Fastned installeert DC-snelladers waarmee elektrisch rijders in ongeveer een half uur 150 kilometer aan range kunnen laden. Dit is veel sneller dan de bekende AC-laadpalen. De laders van Fastned zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC-)stekker beschikken.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!