Fastned rust snelladers uit met adapters voor Tesla’s

UTRECHT – Fastned gaat de snelladers langs de Nederlandse snelwegen uitrusten met speciale adapters voor Tesla’s, waardoor de automobilisten met de populairste elektrische auto van Nederland nu ook snel kunnen laden.

De eerste adapter wordt vandaag geplaatst. Voor Tesla-rijders betekent het een aanvulling op de 7 bestaande superchargers van de Amerikaanse autofabrikant zelf.

Volgens de laatste telling rijden er in Nederland bijna 4.500 Model S’en rond van Tesla. Hiermee is de auto verreweg het populairse volledig elektrische model. Verder zijn er nog enkele Roadsters op de Nederlandse wegen

‘Indrukwekkende groei’

“Goed initiatief van Fastned dat met 50 snellaadstations een indrukwekkende groei doormaakt”, zegt Vincent Everts, bestuurslid van de Verenigde Elektrische Rijders (VER) en eigenaar van een Tesla.

“Met deze CHAdeMO-adapter kan ik als Tesla rijder nu overal in Nederland terecht om tot 250km/uur bij te laden. Wanneer de accu leeg raakt is er altijd wel een station in de buurt.”

Fastned heeft nu zo’n 50 snellaadpunten in Nederland operationeel, waarmee het naar eigen zeggen een dekkend netwerk heeft.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!