Fastned wint ook in hoger beroep van pomphouders

AMSTERDAM – Fastned heeft opnieuw een belangrijke horde genomen bij de ontwikkeling van snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen.

Fastned, Elektrische auto,
©: Fastned

In hoger beroep heeft het Gerechtshof geoordeeld dat de Nederlandste Staat in 2012 wel degelijk concessies mocht uitgeven voor de stations aan Fastned.

Het hoger beroep was aangespannen door de Vereniging voor Particuliere Rijkswegvergunningshouders van tankstations (VPR).

De vraag die de rechter moest beantwoorden was of elektriciteit een brandstof is zoals benzine. De pomphouders hebben op de verkoop van brandstof langs de snelwegen het alleenrecht, maar elektriciteit valt hier niet onder, aldus het Hof.

Nieuwe markt

“Het Hof heeft wederom duidelijk gemaakt dat benzinestations benzine verkopen en laadstations elektriciteit”, reageert Michiel Langezaal, ceo bij Fastned.

“Ter vergelijk: KPN had ook niet het alleenrecht op mobiele telefonie frequenties omdat ze al vaste telefonie aanboden. Ook zij moesten de benodigde concessies verwerven in deze nieuwe markt.”

Fastned ontwikkelt langs de Nederlandse snelwegen ruim 200 snellaadstations. Automobilisten met een elektrische auto kunnen bij zo’n station in relatief korte tijd hun auto opladen. Fastned heeft inmiddels enkele tientallen stations gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!