Fastned wint opnieuw tender in Verenigd Koninkrijk

Fastned heeft een tender gewonnen voor het realiseren van 2 snellaadstations in de stadscentra van Newcastle en Sunderland. Het bedrijf bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en exploiteert inmiddels 67 stations in Nederland

De Britse tender werd georganiseerd door de North East Combined Authority (NECA) en Newcastle University. Beide “Go Ultra Low Filling Stations” zullen worden uitgerust met 6 snelladers. In Newcastle zijn 2 daarvan 175 kilowatt snelladers die voorbereid zijn voor 350 kilowatt. Hiermee kunnen elektrische auto’s tot 100 keer sneller worden opgeladen dan thuis.

Elektrische auto’s die voor hoge laadvermogens geschikt zijn, kunnen in 10 minuten zo’n 200 kilometer actieradius bijladen op deze stations. Ook berijders van oudere elektrische auto’s kunnen die op vol vermogen laden bij de stations.

Een onderdeel van de overeenkomst is dat Fastned nauw zal samenwerken met onderzoekers van Newcastle University om een beter inzicht te krijgen in het effect van laden op het elektriciteitsnetwerk. Ook zal de rol van elektrische auto’s en batterijopslag in toekomstige slimme elektriciteitsnetten onderzocht worden. Fastned zal samen met NECA onderzoek doen naar verdienmodellen voor laadinfrastructuur in de regio.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!