Fastned ziet kleine omzet hard stijgen

UTRECHT – Fastned, de ontwikkelaar van snellaadpunten, heeft de omzet in het afgelopen jaar fors zien stijgen met maar liefst 340 procent.

Toch zijn er nog niet veel inkomsten bij het bedrijf. In het vierde kwartaal draaide het bedrijf een omzet van bijna 30.000 euro.

Het aantal geleverde kilowattuur stroom aan elektrische auto’s steeg met 374 procent naar 60.000 kilowattuur. Er zijn nu bijna 3.000 actieve klanten bij Fastned.

Het volume in het vierde kwartaal is iets sneller gegroeid dan de omzet, omdat eind vorig jaar een aanbieding is geïntroduceerd waarbij nieuwe klanten de eerste maand gratis kennis kunnen maken met snelladen bij Fastned.

Vijftigste snellaadstation

Naast de presentatie van de kwartaalcijfers, opende het bedrijf ook het vijftigste snellaadstation in Zeeland. Hiermee zegt het bedrijf een landelijke dekking te hebben. Er is nog fors ruimte om ui te breiden voor het bedrijf. Uiteindelijk wil Fastned 200 stations langs de snelwegen hebben.

Verder wil Fastned langs de Europese snelwegen snellaadstations gaan bouwen en heeft het een overeenkomst getekend met de gemeente Den Haag voor 5 stations in de stad.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!