Financieel analist: ‘Elon Musk moet stoppen met verkoop auto’s’

AMSTERDAM – Elon Musk moet stoppen met het verkopen van auto’s van Tesla en zich volledig richten op het ontwikkelen en verkopen van batterijen.

Elon Musk
©: Steve Jurvetson

Dit stelt de Amerikaanse financieel analist Jeff Gunlach in een interview met Bloomberg.

Elon Musk is nu eigenaar van een autofabrikant, een zonnepaneelproducent, een ruimtevaartconcern en heeft geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie.

Volgens Gunlach moet Musk zich gaan specialiseren in de accu’s die eigenlijk zijn bedoeld voor de eerste 2 takken van sport.

“Ik denk dat Tesla zo ver voor is met de ontwikkeling van batterijtechnologie dat het echt breed gebruikt kan worden”, aldus Gunlach. “Als ik GM, BMW of Ford zou zijn, zou ik openstaan voor het idee om gewoon de batterijen van Tesla te kopen.”

Andere autofabrikanten

“Als ik Elon Musk was, zou ik misschien naar de andere autofabrikanten stappen en ze een aanbod doen: ‘Ik stap uit de auto-industrie als we een lange-termijnovereenkomst maken waarin jullie mijn batterijen kopen.”

Gunlach denkt nog verder dan dat. Hij dicht Musk en zijn ontwikkeling van accu’s een goede kans toe om de markt serieus te revolutionaliseren. De batterijen zouden bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden in huishoudens waardoor Tesla ook nutsbedrijven zou kunnen vervangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!