Fisker maakte 560.000 dollar verlies per auto

AMSTERDAM – Fisker gaf per geproduceerde auto ruim 6 keer meer aan kosten dan het bedrijf verdiende bij de verkoop. Na 2.500 Fisker Karma’s moest het bedrijf dan ook stoppen met de productie.

Een Fisker Karma die in de brand is gevlogen en wordt teruggeroepenDit blijkt uit een rapport  van het Amerikaanse onderzoeksbureau PrivCo. De gemiddelde Fisker Karma werd verkocht voor 103.000 dollar, maar de kosten per auto liepen op tot 660.000 dollar per voertuig. 

Fisker, die de auto’s fabriceerde in Finland, moest onlangs het overgrote deel van het personeel ontslaan. Naar verluidt zijn de overblijvende werknemers voorbereidingen aan het treffen voor een verkoop van het bedrijf.

In de Verenigde Staten is veel commotie ontstaan over de subsidie die Fisker kreeg van het departement van Energie. Fisker zegde toe een oude fabriek van General Motors in Delaware weer op te starten en kreeg daarvoor enkelen honderden miljoenen aan subsidie toegezegd om vervolgens bijna bankroet te gaan. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Fisker Automotive

Eén gedachte over “Fisker maakte 560.000 dollar verlies per auto

  • 15 oktober 2018 om 22:45
    Permalink

    全「身」趨勢!LSD真空無痛技術,無需使用冷凍啫喱,比傳統激光脫毛更安全,更舒適,更快捷。腿部背部永久脫毛,只需15分鐘!最快激光脫毛科技 配以22x35mm 及 9x9mm 治療機頭,比其他品牌之24mm為大,覆蓋肌膚範圍更廣。 因而更能縮短療程時間及次數。專為亞洲皮膚而設 因應不同膚色設定不同能量,無論膚色較深或較白均適用 最舒適及最有效的激光脫毛體驗 (與755nm及1064nm作比較) 設真空脫毛技術 LUMENIS LightSheer® Desire 激光脫毛儀備有真空脫毛技術,令激光能量更集中聚焦,達至更快及更有效之療程效果。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!