Fisker ontslaat honderden werknemers

AMSTERDAM – Autofabrikant Fisker zit in onrustig vaarwater en moet 150 tot 200 werknemers laten gaan. Dit staat gelijk aan 75 procent van het personeel.

Het logo van Fisker op een KarmaVolgens de producent van luxe elektrische auto’s is het massaontslag een noodzakelijk stap om de “om de waarde van de kernactiviteiten van Fisker te maximaliseren”.

Deskundigen zien een faillissement van het bedrijf steeds dichterbij komen. Bij het bedrijf zijn 53 managers aan boord gebleven. Naar verluidt worden deze in dienst gehouden om de verschillende onderdelen van Fisker te verkopen.

30 miljoen dollar in kas

Het Amerikaanse bedrijf begon in 2007 en haalde 1,2 miljard dollar op van verschillende investeerders en kreeg nog eens 200 miljoen dollar in subsidie van de Amerikaanse overheid.  Op dit moment heeft het bedrijf tenminste nog 30 miljoen dollar in kas.

Om de onrust compleet te maken heeft Fisker enkele uren nadat het massaontslag was aangevraagd een aanklacht ontvangen. Het bedrijf zou de werknemers niet op tijd op de hoogte hebben gesteld van het ontslag. Dit is wel verplicht door de Amerikaanse wetgeving. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Fisker Automotive

5 gedachten over “Fisker ontslaat honderden werknemers

 • 15 oktober 2018 om 05:41
  Permalink

  Dr.G 【臉部彩妝系列*】水份精華氣墊CC霜SPF50+PA+++ Moist Ample CC Cushion SPF50+ PA+++的商品介紹 Dr.G,臉部彩妝系列*,水份精華氣墊CC霜SPF50+PA+++ Moist Ample CC Cushion SPF50+ PA++

 • 19 oktober 2018 om 22:33
  Permalink

  首個World Class Pop-up酒吧!糖廠街搖身一變成為雞尾酒天堂 – STYLE-TIPS.COM 每日氣溫過攝氏30度,人人汗水流不停,走步路也特別吃力。炎夏最消暑的動作,一定是…

 • 19 november 2018 om 12:50
  Permalink

  QPR midfielder Leroy Fer has travelled to Wearside for talks and a medical with Sunderland prior his proposed loan move. The Holland international is the cousin of Black Cats’ left back Patrick van Aanholt. Leroy Fer travels to Sunderland with QPR midfielder set for medical ahead of loan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!