Fisker ontslaat honderden werknemers

AMSTERDAM – Autofabrikant Fisker zit in onrustig vaarwater en moet 150 tot 200 werknemers laten gaan. Dit staat gelijk aan 75 procent van het personeel.

Het logo van Fisker op een KarmaVolgens de producent van luxe elektrische auto’s is het massaontslag een noodzakelijk stap om de “om de waarde van de kernactiviteiten van Fisker te maximaliseren”.

Deskundigen zien een faillissement van het bedrijf steeds dichterbij komen. Bij het bedrijf zijn 53 managers aan boord gebleven. Naar verluidt worden deze in dienst gehouden om de verschillende onderdelen van Fisker te verkopen.

30 miljoen dollar in kas

Het Amerikaanse bedrijf begon in 2007 en haalde 1,2 miljard dollar op van verschillende investeerders en kreeg nog eens 200 miljoen dollar in subsidie van de Amerikaanse overheid.  Op dit moment heeft het bedrijf tenminste nog 30 miljoen dollar in kas.

Om de onrust compleet te maken heeft Fisker enkele uren nadat het massaontslag was aangevraagd een aanklacht ontvangen. Het bedrijf zou de werknemers niet op tijd op de hoogte hebben gesteld van het ontslag. Dit is wel verplicht door de Amerikaanse wetgeving. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Fisker Automotive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!