Ford en Deutsche Post DHL Group onthullen elektrische bestelauto StreetScooter WORK XL

Deutsche Post DHL Group en Ford hebben het eerste model van hun gezamenlijk geproduceerde elektrische bestelauto’s gepresenteerd. De StreetScooter WORK XL is gebaseerd op een Ford Transit-chassis, is uitgerust met een volledig elektrische aandrijving en ontworpen en gebouwd volgens de Deutsche Post DHL specificaties.

In 2017 worden 150 elektrische bestelauto’s geproduceerd in de StreetScooter-fabriek in Aachen, Duitsland. Deutsche Post DHL zal de elektrische bestelauto’s gebruiken om de stedelijke pakketdiensten in Duitsland te ondersteunen. Deutsche Post DHL, StreetScooter en Ford plannen om 2.500 e-vans te bouwen voor het eind van 2018. Net als de bestaande elektrische StreetScooter-modellen WORK en WORK L kan de WORK XL ook worden verkocht aan derden.

Elke WORK XL kan ongeveer 5 ton CO2 en 1.900 liter diesel per jaar besparen. Met de geplande 2.500 voertuigen in gebruik kan dit resulteren in een totale besparing van 12.500 ton CO2  en 4,75 miljoen liter brandstof per jaar.

De WORK XL heeft een laadvolume van 20 kubieke meter en biedt opbergruimte voor meer dan 200 pakketten. De elektrische bestelauto is uitgerust met een modulair batterijsysteem van 30 kilowattuur tot 90 kilowattuur waarmee het een bereik kan bieden tussen de 80 en 200 kilometer. De WORK XL heeft een laadvermogen van 22 kilowatt, de gemiddelde laadtijd bedraagt 3 uur.

Naast het nieuwe WORK XL-model zijn er momenteel meer dan 3.000 StreetScooter WORK en WORK L elektrische voertuigen plus ongeveer 10.500 elektrische fietsen in gebruik bij Deutsche Post DHL. Het is de grootste elektrische vloot in Duitsland.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!