Ford start productie elektrische StreetScooter WORK XL voor Deutsche Post

Ford is op het Europese hoofdkantoor in Keulen gestart met de productie van de elektrische Deutsche Post StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De middelgrote elektrische bedrijfswagen wordt geproduceerd in de jointventurefabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig, met een Transit-chassis en –cabine, heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter.

Ongeveer 180 Ford-werknemers werken in 2 ploegendiensten om maximaal 16 WORK XL- bedrijfswagens per dag te maken, wat zorgt voor een productiecapaciteit van 3.500 auto’s per jaar. De WORK XL is de grootste bedrijfswagen in het productaanbod van StreetScooter, met een laadvolume van 20 kubieke meter, ruimte voor meer dan 200 pakketten en een laadvermogen tot 1.275 kilogram. Ford fabriceert de bedrijfswagen met verschillende lithium-ionaccu’s en elektromotoren met maximaal 90 kilowatt (122 pk) aan vermogen en 276 Nm aan koppel. De accu-capaciteit tot 76 kilowattuur voorziet de WORK XL van een maximale actieradius van 200 kilometer. Vergeleken met dieselmodellen biedt elke elektrische bedrijfswagen een reductie in CO2-uitstoot van 5 ton per jaar en een brandstofbesparing van 1.900 liter.

Deutsche Post DHL gebruikt de WORK XL ter ondersteuning van de koeriersdiensten in Duitse steden. De elektrische bedrijfswagen komt in de toekomst mogelijk ook beschikbaar voor andere klanten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!