Ford Transit plug-in hybride bestelauto maakt debuut

De Ford Transit Custom PHEV heeft deze week zijn debuut gemaakt via een pilot in Londen. Het voertuig dat vanaf 2019 in grotere aantallen zal worden geproduceerd, is voorzien van een geavanceerd hybridesysteem, dat ervoor zorgt dat er gedurende meer dan 50 kilometer geen uitstoot plaatsvindt.

Hij beschikt over de meerdere malen bekroonde Ford EcoBoost 1.0-liter-benzinemotor als range extender. De EcoBoost-motor laadt het accupakket op wanneer er langere ritten moeten worden gemaakt tussen 2 laadbeurten in, zodat bestuurders op een efficiënte en flexibele manier kunnen werken.

Op een gemiddelde werkdag maken bedrijfswagens in Londen zo’n 280.000 ritten, waarbij ze een afstand van in totaal 13 miljoen kilometer afleggen. 75 procent van het piekvrachtverkeer wordt met bestelauto’s gedaan. Alleen al in het centrum van Londen rijden er in de spits meer dan 7.000 auto’s per uur rond.

Het proefproject met wagenparken in Londen wordt ondersteund door Transport for London en wordt uitgevoerd bij een dwarsdoorsnede van de bedrijven in de stad, waaronder Metropolitan Police, die de bestelauto’s tijdens hun dagelijkse werkzaamheden zullen gaan gebruiken. Om meer inzicht te krijgen in de manier waarop de voordelen van elektrische auto’s kunnen worden gemaximaliseerd, zijn de 20 PHEV Transits uitgerust met een geavanceerd telematicasysteem om real-timegegevens over de prestaties van de bestelauto te verzamelen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!