FUSO presenteert volledig elektrische eCanter op Ecomobiel

Mercedes-Benz Trucks Nederland presenteert deze week de volledig elektrische FUSO eCanter. In de Brabanthallen in Den Bosch vindt op 9, 10 en 11 oktober 2018 de tiende editie plaats van de vakbeurs Ecomobiel.

Op de stand van Mercedes-Benz Trucks Nederland staat een eCanter-demochassis en er zijn 2 productexperts aanwezig die bezoekers alles kunnen vertellen over het 100 procent elektrische vervoer. In mei van dit jaar werden de eerste klantenauto’s in gebruik genomen. 5 distributeurs hebben 12 eCanters uit een beperkte voorserie toegepast in de praktijk, waardoor stedelijke distributie volledig elektrisch plaatsvindt met behoud van een groot laadvermogen. Met ruim 3,5 ton laadvermogen kan de eCanter aanzienlijk meer vervoeren dan elektrische bestelwagens. De inzet tot nu toe is betrouwbaar gebleken en kende geen technische problemen. Ook de actieradius blijkt in de praktijk toereikend.

De eCanter is ontwikkeld door Mitsubishi FUSO Truck & Bus Corporation (MFTBC) en wordt voor de Europese markt geproduceerd in Tramagal Portugal. De FUSO eCanter heeft een wielbasis van 3.400 millimeter die ervoor zorgt dat het voertuig dankzij de kleine draaicirkel goed uit de voeten kan in binnenstedelijk gebied. Met een Gross Vehicle Weight (GVW) van 7,5 ton heeft de FUSO eCanter, afhankelijk van de opbouw en inzet, een laadvermogen tussen de 3,5 en 4 ton. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat 6 hoogspanningslithium-ionbatterijen met 420 volt en 82 kilowattuur (13,8 kilowattuur per stuk). De eCanter is daarmee niet alleen milieuvriendelijk maar ook economisch in gebruik. Volgens verschillende tests kan de FUSO eCanter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer 1.000 euro per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!