‘Gebroeders Koch willen elektrische auto om zeep helpen’

UTRECHT – Vanuit de gebroeders Koch, een conservatief Amerikaans zakenduo met forse belangen in de fossiele industrie, wordt een nieuw lobbyfonds opgericht om overheid te overtuigen stimuleringen voor elektrische auto’s stop te zetten.

Dit schrijft The Huffington Post op basis van bronnen bekend met de plannen. Een bestuurslid van Koch Industries zou aan het werk zijn om de nieuwe organisatie op te richten.

Koch Industries, een enorm bedrijf dat 115 miljard dollar waard is, wordt gerund door Charles en David Koch. Samen met vertrouweling James Mahoney gaan ze naar verluidt samenwerken met Charlie Drevna.

‘Voordelen van fossiele brandstoffen’

Mahoney en Drevna houden volgens de Amerikaanse nieuwssite bijeenkomsten met de topmannen van Amerikaanse energiebedrijven, die al veel lobbygroepen steunen, om ze warm te maken voor de nieuwe organisatie. Onduidelijk is wanneer de lobbyisten precies van start gaan, maar naar verwachting wordt de organisatie gelanceerd in de lente of de zomer.

De nieuwe lobbyorganisatie gaan naar verwachting de media, betaald en niet-betaald, opzoeken om “de voordelen van fossiele brandstoffen” te benadrukken. Ook gaan er onderzoek gefinancierd worden waaruit moet blijken dat elektrisch rijden veel nadelen heeft.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!