Gebruik elektrische car2go in 1 jaar tijd verdubbeld

Het gebruik van het elektrische-autodeelconcept car2go is het afgelopen jaar verdubbeld in Amsterdam, Stuttgart en Madrid, de steden waar car2go een volledig elektrische vloot aanbiedt.

In Nederland maken 43.000 Amsterdammers gebruik van 340 elektrische auto’s die overal in de stad gratis geparkeerd kunnen worden; dit gebeurt in de hoofdstad zo’n 1.600 keer per dag. car2go telt nu 275.000 leden in de steden Amsterdam, Stuttgart en Madrid, de steden met een volledig elektrisch aanbod. Leden hebben samen 13.000 elektrische smart fortwo’s tot hun beschikking die ze gemiddeld 10.000 keer per dag gebruiken.

Hierdoor draagt het grootste elektrische-autodeelconcept ter wereld een steeds grotere bijdrage aan het schoonhouden van steden, ook Amsterdam dat in 2025 uitstootvrij moet zijn.

In Amsterdam is car2go al 5 jaar bezig om bewoners te enthousiasmeren vaker voor elektrisch rijden te kiezen naast andere vormen van veer zoals de fiets, openbaar veer of de eigen auto. Eind januari werd bekend dat de gemeente Amsterdam en Car2Go de proef met de elektrische deelauto’s verlengen. De gemeente steunt de proef met een parkeervergunning die in de hele stad geldig is tot en met 31 december 2017.

car2go heeft tot doel om elektrische-autodelen zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Gerrits: ‘Bewoners hebben met behulp van onze app altijd een auto tot hun beschikking die ze overal kunnen huren, openen en ook gratis kunnen parkeren in het werkgebied dat onder meer de hele binnenring van Amsterdam omvat. Overal binnen het werkgebied kan geparkeerd en uitgelogd worden, wat enkele ritjes ook mogelijk maakt.’ (foto: Car2Go)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!