Geen praktische bezwaren tegen elektrische auto’s

AMSTERDAM – De korte actieradius van een elektrische auto hoeft geen praktisch bezwaar te zijn voor automobilisten. De meeste chauffeurs rijden toch maar ritjes korter dan 10 kilometer.

Een oplaadpunt voor elektrische auto's, Dit verklaart Milieu Centraal op basis van onderzoek dat de organisatie samen heeft gedaan met de ANWB.

Bijna alle, ongeveer 90 procent, autoritten zijn korter dan 50 kilometer. Dit zou geen probleem moeten zijn voor veel van de elektrische auto’s.

Nederland heeft verder een goede infrastructuur voor elektrisch rijden, inmiddels staan er 2000 oplaadpunten. Alleen een lange afstand tijdens de vakantie wordt moeilijk te overbruggen.

Grootste drempel 

De grootste drempel voor de elektrische auto blijft de prijs. De Nissan Leaf kost ongeveer 33.000 euro, zo legt Marc Zitzen van Milieu Centraal uit aan het AD. Voor een Opel Ampera moet ongeveer 45.000 euro betaald worden.

Volgens Zitzen moet de prijs naar beneden voordat mensen echt aan de elektrische auto gaan. Hij merkt op dat aan brandstof de elektrische auto goedkoper is. Voor een paar euro heeft de chauffeur een ‘volle tank’.

Milieuvriendelijker

Ook is de elektrische auto een stuk milieuvriendelijker. Over eenzelfde afstand kost een elektrische auto gemiddeld 40 procent minder Co2.

Inmiddels zijn er 9000 elektrische of semi-elektrische auto’s in Nederland. Tweederde hiervan is hybride en maakt ook gebruik van benzine. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Groene Courant

Eén gedachte over “Geen praktische bezwaren tegen elektrische auto’s

  • 15 oktober 2018 om 14:11
    Permalink

    防曬粉 BB粉底霜 亮麗柔滑打底乳液 亮麗柔滑控油打底乳液 有機幹細胞修護CC霜 潤澤防曬底霜 礦物質潤澤慕斯 礦物質奇幻粉餅 礦物質蜜粉 完美礦物粉底 控油定妝蜜粉 高清控油粉餅 控油蜜 保濕滋潤噴霧 有機抗氧爽膚噴霧 有機抗敏保濕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!