Gemeenten slepen regelmatig benzineauto van laadpunt voor ev

UTRECHT – De gemeenten Amsterdam en Rotterdam slepen regelmatig auto’s met een brandstofmotor weg van oplaadplekken die bedoeld zijn voor elektrische auto’s.

Dit meldde het AD. In 2014 heeft Amsterdam 1.851 auto’s weggesleept bij één van de 1.200 oplaadpunten voor een ev. Rotterdam heeft 800 boetes uitgedeeld.

Volgens de krant zijn de plekken twee derde van de tijd niet bezet. Eric Beers, voorzitter van de Vereniging voor Elektrisch Rijden, snapt wel dat andere automobilisten soms op de oplaadplekken gaan staan.

“Als jij een parkeerplek zoekt en ziet dat-ie bij de laadpaal altijd leeg is. Tja, wat doe je dan?”, aldus Beers. Hij geeft verder aan dat elektrische rijders ook niet altijd de mooiste parkeerplekken hoeven te hebben bij bedrijven. “We rijden elektrisch, we zijn niet invalide en kunnen best een stukje lopen.”

Parkeerplekken voor ev’s staan wel steeds minder lang vol doordat ook het aantal elektrische auto’s toeneemt. Vorig jaar is het aantal elektrisch en hybride personenauto’s toegenomen naar 90.000.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!