General Motors onthult ‘eerste serieuze mainstream elektrische auto’

UTRECHT – General Motors heeft de Chevrolet Bolt, die een serieuze bedreiging moet vormen voor Model 3 van Tesla, onthuld tijdens elektronicabeurs CES in Las Vegas.

General Motors probeert met de Bolt tegemoet te komen aan de belangrijkste drempels voor het grote publiek om een elektrische auto te kopen: de prijs en de angst voor een lage actieradius.

De Bolt moet één van de mainstream volledig elektrische auto’s gaan worden met een bereik van ongeveer 320 kilometer en een voorlopige prijs van 38.000 dollar (35.000 euro) in de Verenigde Staten.

Half uur

Als de overheidsstimuleringen worden meegerekend blijft een prijs van ongeveer 30.000 dollar (27.600 euro) over in de VS. De accu moet in een half uur kunnen worden opgeladen tot 80 procent.

“De Chevrolet Bolt vertegenwoordigt de eerste serieuze elektrische auto die beschikbaar zal zijn voor de mainstream consument”, aldus een Amerikaanse analist tegenover The Wall Street Journal.

Nieuwe standaard

Hij geeft verder aan dat het interessant zal zijn om te zien hoe de Bolt het zal zien een een tijdperk van goedkope fossiele brandstoffen. “Maar gekeken naar waarde en functie zet de Bolt het een nieuwe standaard in alternatieve brandstoffen.”

De Bolt komt naar verwachting eind dit jaar op de markt, waarschijnlijk voor de Model 3 van Tesla. De hippe automaker van Elon Musk wil met de Model 3 het grote publiek bereiken, maar de vraag is of Tesla de felle strijd met onder andere General Motors kan winnen.

Chevrolet Bolt 2 (full-image) Chevrolet Bolt (full-image'

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!