Greenchoice en Jedlix laten klanten slim laden

In samenwerking met Jedlix start Greenchoice een pilotproject waarin klanten hun elektrische auto via een app kunnen laden met een intelligent laadplan. Zo besparen ze op energiekosten en dragen ze bij aan een duurzaam en stabiel energienet.

De komende maanden krijgen 100 klanten van Greenchoice de mogelijkheid hun elektrische auto “slim” op te laden met behulp van een app die is ontwikkeld door Jedlix. De app berekent voor iedere gebruiker een optimaal laadplan, waarbij het rekening houdt met de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én de energieprijs. De app stuurt vervolgens de batterij van de auto slim aan.

Bij het “slim” laden van de elektrische auto wordt optimaal gebruikgemaakt van de verwachte pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit. Als er een tekort aan stroom op het elektriciteitsnet dreigt, stopt het laden. Bij een overschot, als het bijvoorbeeld hard waait en de windturbines flink draaien, start het laden weer automatisch. Daarmee wordt de auto geladen wanneer de prijs het gunstigst is.

Met de pilot krijgt Greenchoice inzicht in de behoefte en wensen van klanten bij het laden van hun elektrische auto. Daarmee wil de energieleverancier zich voorbereiden op de groeiende markt van duurzame mobiliteit.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!