GreenFlux levert Enexis grootste slimme laadplein van Nederland

GreenFlux heeft het grootste ‘smart charging’ laadplein van Nederland geleverd voor netwerkbedrijf Enexis Groep. Het slimme laadplein van 98 laadpunten is gebouwd in de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Met smart charging kan het laadnetwerk een groot aantal laadsessies tegelijkertijd aan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is belangrijk, omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand. Met de slimme technologie van GreenFlux kunnen er 10 keer meer laadpunten op 1 locatie worden geïnstalleerd zonder aanvullende investeringen te doen in de elektrische installatie van een gebouw. Hiermee bespaart Enexis meer dan 200.000 euro op de investering en nog eens duizenden euro’s op jaarbasis.

Dankzij smart charging kan er bovendien sneller geladen worden dan normaal, medewerkers die echt haast hebben kunnen gebruik maken van de 16 priority chargers in de garage. GreenFlux maakt in deze garage voor de intelligente laadinfrastructuur gebruik van het zogenaamde open smart charging protocol (occp), de internationale standard voor smart charging.

Het laadplein van de Croon vormt een onderdeel van INVADE, een ambitieus project in het kader van het Horizon2020 programma van de Europese Commissie. Het project richt zich op onderzoek en innovatie op het gebied van laadinfrastructuur.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!