GroenLinks meest populair onder elektrisch rijders

De meerderheid van de elektrische rijders in Nederland heeft een voorkeur voor GroenLinks. Als het gaat om de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot elektrisch vervoer, kiest bijna 31 procent voor GroenLinks.

Dat blijkt uit onderzoek van NewMotion onder 1.022 elektrisch rijders. Na GroenLinks volgen respectievelijk VVD en D66 op de tweede plaats met 23 procent en op de derde plaats met 20 procent.

Opvallend is dat in oktober D66 nog veruit de grootste voorkeur had met 29 procent, met op afstand VVD met 16 procent en GroenLinks ook met 16 procent. ‘Klaarblijkelijk hebben de campagnes van de afgelopen periode nog een sterke invloed gehad op de opinie van de elektrisch rijders’, aldus Sytse Zuidema, chief executive officer van NewMotion. ‘Niet gek natuurlijk, want in aanloop naar de verkiezingen wordt extra gefocust op belangrijke standpunten.’

De laadinfrastructuur wordt door 61 procent genoemd als belangrijkste onderwerp, gevolgd door het milieu (51 procent), subsidies en bijtelling (44 procent), aanschafkosten (33 procent), aantal elektrische modellen op de markt (25 procent) en ten slotte de publieke laadtarieven (23 procent). ‘Zowel D66 als GroenLinks noemen elektrisch rijden de toekomst, maar op dit moment lijken de plannen van GroenLinks het meest uitgebreid. Ook bevat het standpunt van GroenLinks alle elementen waarvan elektrische rijders aangeven die het belangrijkste te vinden: laadinfrastructuur, het milieu en subsidies en bijtelling.’ (foto: GroenLinks)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!