‘Grootste concessie voor oplaadpunten ter wereld’ in Gelderland

AMSTERDAM – Er komen 1500 extra openbare oplaadpunten in de provincie Gelderland. De provincie heeft daarvoor een concessie verleend aan technisch dienstverlener Cofely Nederland.

Een oplaadpunt van stichting e-laad
©: Stichting e-laad

Dit meldde de provincie maandag. Deze zomer worden de eerste oplaadpalen al geplaatst.

De provincie spreekt van de grootste concessie voor een netwerk van openbare oplaadpunten ter wereld. In de Metropoolregio Amsterdam werd eerder een aanbesteding gestart voor 1200 oplaadpunten.

Volgens het provinciale bestuur worden de oplaadpunten 1,5 jaar sneller geplaatst doordat de provincie de concessie doet en de gemeenten niet afzonderlijk.

Oplaadpunten

Cofely gaat de oplaadpunten realiseren en daarna exploiteren. Het bedrijf beheert ook al een netwerk van 950 oplaadpunten in Rotterdam.

Cofely Nederland investeert fors mee en zorgt ervoor dat de oplaadlocaties 10 jaar lang voor elektrische auto’s in bedrijf zijn. Ook garandeert Cofely een vast tarief voor het opladen.

Dekkende businesscase

De provincie benadrukt dat er nog geen dekkende businesscase is voor de oplaadpalen. De gemeenten en de provincie steunen het project daarom financieel om het oplaadtarief te drukken.

Relatief rijden er veel elektrische auto’s in Gelderland. In Nederland rijden ongeveer 30.000 hybride en volledig elektrische auto’s. Daarvan rijden er ongeveer 7.000 auto’s van in Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!