HAN Automotive treedt toe tot LEVV-LOGIC consortium

Het LEVV-LOGIC consortium is uitgebreid met HAN Automotive. Onder leiding van Toin Peters (project manager Automotive Research), gaan studenten en docent-onderzoekers vanuit het Clean Mobility Center (CMC) aan de slag met technische vraagstukken uit het project.

Het project onderzoekt de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen voor stadslogistiek. De Hogeschool Rotterdam focust zich in het 2e jaar van LEVV-LOGIC meer op de grotere typen LEVV, de HAN op de fietsachtige LEVV en de HvA op de laadinfrastructuur. Naast technische vraagstukken worden logistieke concepten en businessmodellen met LEVV’s onderzocht en in het Living Lab worden 5 experimenten opgezet en geëvalueerd.

In samenwerking met deelnemers zijn opdrachten geformuleerd met betrekking tot de aandrijflijn en het ontwerp van LEVV’s (lichte elektrische vrachtvoertuigen). De stichting CMC faciliteert de uitvoering van de onderzoeksprojecten.

LEVV-LOGIC is een 2-jarig project. Het wordt mede gefinancierd met de RAAK-MKB-subsidie. Het project is in september 2016 gestart met een consortium bestaande uit: Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Rotterdam, LeanCargo Consultancy, Fietsdiensten.nl, DOET, Deudekom. In het 2e projectjaar (start september 2017) is de HAN als 3e hogeschool toegevoegd. (foto: Shell)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!