Harley-Davidson presenteert elektrische motor ook in Utrecht

AMSTERDAM – Het bekende Amerikaanse motormerk Harley-Davidson presenteert begin volgende jaar de eerste elektrische motor van het bedrijf in de Jaarbeurs in Utrecht.

De nieuwe elektrische motor van Harley-Davidson
©: Harley-Davidson

Tijdens de motorbeurs wordt Project Livewire aan het publiek getoond. Hiervoor is Harley-Davidson met de motor nog in Brussel.

Aan het begin van de zomer kwamen de eerste foto’s van de nieuwe motor naar buiten. Mark-Hans Richer, vicepresident bij Harley-Davidson, noemde de motor vooral een statement van durf en een uitdrukking van individualiteit. Hij vergeleek de motor met de eerste elektrische gitaar.

‘Lachwekkend’

Nederlandse fanclubs van Harley-Davidson zeiden niet blij te zijn met de nieuwe elektrische uitvoering. Volgens Gerard Drieman, voorzitter van de Harley-Davidson Nederland Club, helpt de nieuwe motor het stoere imago van Harley-Davidson naar de knoppen.

Hij verklaarde dat het weinig meer te maken heeft met het merk. Over het geluid is hij al niet te spreken. “Dat is helemaal lachwekkend.”

De motor heeft een actieradius van 209 kilometer en kan een maximale snelheid bereiken van 150 kilometer per uur.

De nieuwe Harley heeft ook een ander geluid. LiveWire heeft niet de traditioneel typische  grom van een Harley. De hoofdontwerper van het bedrijf vergelijkt het geluid meer met een straaljager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!