Heineken introduceert nog eens 7 elektrische vrachtwagens in Amsterdam

UTRECHT – Heineken breidt het elektrische wagenpark in Amsterdam uit met 7 elektrische vrachtwagens.

Deze volledig elektrische 13 tons vrachtwagens worden ingezet voor de distributie van het horeca-assortiment in Amsterdam. Naast de Heineken-wagens rijden er ook 3 vrachtwagens van Amstel in de hoofdstad.

De door vervoerder Simon Loos ingezette elektrische Heineken vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging Heineken Amsterdam. Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 km zijn ze uitermate geschikt voor stedelijke distributie.

Uitstootvrij verkeer in 2025

“Amsterdam wil zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 om zo te zorgen voor schone en gezonde lucht in de stad. Om dat te kunnen bereiken is het van groot belang dat iedereen nu aan de slag gaat. Heineken rijdt niet alleen elektrisch, maar doet het ook nog eens op grotere schaal”, zegt wethouder Abdeluheb Choho van de Gemeente Amsterdam.

“Ik ga ervan uit dat alle Amsterdamse bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”

Heineken,
©: Heineken

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!