Heineken wil dieselvrachtwagens inruilen voor elektrische

AMSTERDAM – Heineken wil de dieselvrachtwagens die het concern gebruikt vervangen door elektrische vrachtwagens.

Een vrachtwagen van Heineken Het bedrijf zal eerst een wagen in Rotterdam testen,  waarna het ook de bedoeling is dat de elektrische wagens gaan rijden voor het distributiecentrum in Amsterdam.

Dit verklaart Jan Kempers van Heineken tegenover Metro.

Zonnepanelen 

Heineken heeft meer plannen op gebied van duurzaamheid. Zo ligt er een plan klaar om 1800 zonnepanelen te plaatsen op het dak van één van de distributiecentra.

De energie die hiermee opgewekt kan worden zal gebruikt worden om het gebouw van groene stroom te voorzien en om de elektrische vrachtwagens mee op te laden. Het bedrijf is op het moment gesprekken aan het voeren met eventuele partners.

Technisch probleem 

Dit plan heeft echter een groot technisch probleem, onderkent Kempers. De opgewekte energie kan niet worden opgeslagen.

De vrachtwagens zouden hierdoor overdag moeten worden opgeladen, maar dat is juist het moment waarop ze ook de weg op moeten. Heineken overweegt om de energie aan te bieden aan personeel en partners.

Gerelateerde artikelen 

3 gedachten over “Heineken wil dieselvrachtwagens inruilen voor elektrische

  • 5 november 2018 om 15:49
    Permalink

    SAM CUNNHINGHAM AT ST MARY’S STADIUM: Pressure is mounting on Newcastle boss Alan Pardew after he was derided by his fans as they watched their team taken apart by Southampton. Southampton 4-0 Newcastle United: Graziano Pelle’s brace helps to heap pressure on Alan Pardew in front of Magpies owner Mike Ashley and angry travelling Toon support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!