Hoge prijs elektrische auto belangrijkste drempel consument

AMSTERDAM – Consumenten houden de aankoop van een elektrische vooral af door de hoge prijs en de angst voor een beperkte actieradius.

Elektrische auto's laden op bij een oplaadstation op zonnepanelenDit blijkt uit een enquête van Natuur & Milieu en Milieudefensie onder 736 consumenten.

Een meerderheid van de Nederlanders, 60 procent,  zegt niet van plan te zijn om in de toekomst een elektrische auto aan te schaffen.

Opmerkelijk genoeg staan de meeste Nederlanders wel positief tegenover elektrisch rijden. 60 procent vindt dat er meer elektrische auto’s moeten komen.

Wachten met de aankoop

29 procent van de Nederlanders is van plan te wachten met de aankoop van een elektrische auto tot elektrisch rijden goedkoper is geworden. Slechts 16 procent is bang om te stranden.

Volgens Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu, hoeft de actieradius geen probleem is zijn in Nederland. “Een gemiddelde elektrische auto rijdt 120 kilometer op een volle tank. De gemiddelde rit in Nederland is 16,7 kilometer. Nederland is ideaal voor elektrisch rijden.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Mariordo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!