Huidige financiers leggen extra geld op tafel voor Fastned

UTRECHT – De huidige financiers van Fastned, de Nederlandse ontwikkelaar van snellaadpunten, hebben extra geld beschikbaar gesteld voor het bedrijf zodat de financiering de komende jaren is zekergesteld.

Dit meldt Fastned vrijdag.

Financieringsmaatschappij Breesaap heeft een lening aan Fastned uitgebreid naar 10 miljoen euro. Verder heeft Breesaap en een andere financierder, Stichting Flowfund, de bestaande leningen verlengd tot 31 december 2018.

De geaccumuleerde rente die beide bedrijven tot 31 december van vorig jaar tegoed hadden wordt uitbetaald in certificaten met een waarde van 10 euro per stuk.

Lubbers

Breesaap en Flowfund behouden het recht om de leningen te converteren naar certificaten tijdens de looptijd van de lening.

Naast de extra leningen heeft Bart Lubbers, zoon van oud-premier Ruud Lubbers, via financieringsmaatschappij Wilhelmina-Dok een werkkapitaalfaciliteit beschikbaar gesteld van 5 miljoen euro. Fastned kan dit gebruiken om tot 2019 de operationele kosten te betalen.

Fastned zegt verder het gebruik van de oplaadstations te zien toenemen. Het bedrijf ziet de omzet de laatste tijd elke maand met 10 procent toenemen. De verwachting is daardoor dat de eerste laadstations medio volgend jaar het break-even punt zullen passeren. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!