Hyundai start autodeelproject met elektrische IONIQ in Amsterdam

Hyundai lanceert op 5 oktober een autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Hiervoor worden 100 puur elektrisch aangedreven Hyundai’s IONIQ ingezet. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan 5 personen én hun bagage.

De keuze voor Amsterdam is volgens de fabrikant logisch. Amsterdam beschikt met meer dan 2.200 publieke laadstations over de beste infrastructuur voor elektrische auto’s in Europa.

Opladen van de IONIQ tot 80 procent duurt 23 minuten. De warmtepomp in de auto zorgt ervoor dat de batterij altijd in ideale omstandigheden presteert en dus adequaat omgaat met de hoeveelheid energie. Het in 3 standen instelbare regeneratieve remsysteem stelt de bestuurder in de gelegenheid om extra energie aan de batterij toe te voegen, wat weer ten gunste komt aan de actieradius. De auto kent 3 rijmodi: ECO, NORMAL en SPORT. De Hyundai IONIQ kan overigens worden geleverd met een keuze uit 3 aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!