InMotion wil als eerste team met elektrische raceauto deelnemen aan Le Mans

Het Eindhovense studententeam InMotion heeft een “mock-up” van de elektrische raceauto onthuld waarmee het in 2023 wil deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Bijzonder is dat deze auto in 2 minuten volledig moet kunnen opladen. Door aan te tonen dat de laadtijd van elektrische auto’s drastisch verkort kan worden – en vergelijkbaar wordt met een tankbeurt met benzine – hopen ze de drempel richting elektrisch rijden weg te nemen.

Zandvoort, Zolder, Assen. Met zijn IM/e verbrak InMotion de afgelopen 2 jaar royaal de ronderecords voor elektrische auto’s op deze circuits. Mijlpalen voor het 6 jaar oude studententeam, maar de onderliggende boodschap en doelstellingen van InMotion op langere termijn bleken daarbij voor de buitenwacht niet altijd even helder, stelt marketingmanager Gijs Herings. Extra uitdaging in het uitdragen van de missie is waarschijnlijk ook het ontbreken van een competitie die daarbij wat houvast biedt – zoals de Formula Student voor University Racing Eindhoven en de World Solar Challenge voor Solar Team Eindhoven.

In overleg met zijn partners en Raad van Toezicht heeft het team volgens Herings afgelopen jaar hard gewerkt aan het creëren van een duidelijker smoel, waaruit het einddoel van InMotion ook voor buitenstaanders beter te begrijpen moet zijn. Want InMotion’s recordsbrekende racewagen IM/e – inmiddels omgedoopt tot Fusion – is een ‘heel gaaf concept, maar uiteindelijk slechts een onderdeel van de langetermijnvisie’, formuleert Herings’ medewoordvoerder Cas Verstappen.

Om een duidelijker beeld van de toekomst te geven, onthulde InMotion zijn “Vision”, waarin volgens Verstappen alle geleerde lessen van voorgaande 2 auto’s samenkomen waarop het team gaat voortborduren. Met deze conceptcar (nu nog een mock-up) wil het team de laatste drempel richting elektrische mobiliteit wegnemen. (foto: TU/e InMotion)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!