innogy gaat honderden laadpunten leveren voor distributiecentra DHL

innogy is de nieuwe Europees eMobility-partner van Deutsche Post DHL Group voor de laadinfrastructuur in haar logistieke centra. De 2 bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om in de komende 2 jaar laadpunten in Duitsland, de Benelux en 6 andere Europese landen te realiseren.

DHL maakte vorig jaar bekend onder andere 100 elektrische bestelauto’s van het type StreetScooter in Nederland in te gaan zetten. Deze zullen voortaan worden geladen met behulp van een oplossing die speciaal voor hen is ontwikkeld door innogy.

De StreetScooters laden’s nachts (red. 3,7 of 11 kilowatt, afhankelijk van het model) en zijn de volgende ochtend weer volledig klaar voor gebruik. Het laadproces wordt geactiveerd met behulp van een RFID-sleutelhanger, die alle chauffeurs op hun sleutelhangers hebben. Om de elektrische voertuigen snel en eenvoudig op te laden, wordt de laadkabel permanent aan de laadinfrastructuur bevestigd. Met een speciaal ontwerp kunnen tot 4 laadpunten op één voet worden gemonteerd om ruimte te besparen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!