Innovatiecentrum Bravo voor duurzame mobiliteit van start

Voor het Innovatiecentrum Bravo voor het gebied van Zuidoost-Brabant slaan 5 Brabantse partijen de handen ineen. Ze hebben een convenant ondertekend om innovatie op het gebied van mobiliteit en Openbaar Vervoer te versnellen.

De deelnemers aan het Innovatiecentrum Bravo zijn de provincie Noord-Brabant, TU Eindhoven, Fontys, het Reizigersoverleg Brabant en Hermes. Het innovatiecentrum speelt in op het veranderende mobiliteitslandschap.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: ‘Als het gaat om innovaties in de Automotive dan lopen wij in Brabant echt voorop. Kijk bijvoorbeeld naar de elektrische bussen. Daarmee zetten we internationaal de toon. Vandaag hebben we met elkaar afgesproken dat we nog intensiever met elkaar gaan samenwerken om slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit en vervoer te versnellen. We benutten elkaars kracht en expertise  om nieuwe middelen en toepassingen samenhangend in te zetten. Zodat de mobiliteit van inwoners en de bereikbaarheid van het gebied verbetert.’

Het Innovatiecentrum werkt met 3 centrale thema’s. ‘Mens en Gedrag’, ‘Technologie en Voertuig’ en ‘Netwerken en knooppunten’.

Denkkracht wordt geleverd door de TU Eindhoven en Fontys. Het Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reiziger.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!