Investeerder neemt belang in EV Box

AMSTERDAM – De Nederlandse participatiemaatschappij Gilde doet een investering in EV Box, fabrikant van oplaadstations voor elektrische auto’s.

Een oplaadzuil van EV Box
©: EV Box

Volgens Bram van de Leur, oprichter en CEO van EV-Box heeft het bedrijf inmiddels 20.000 laadstations geplaatst bij klanten in Europa.

Het levert laadstations aan bedrijven, parkeergarages en particulieren en is de producent achter openbare laadnetwerken in bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam en de provincie Gelderland.

“Met Gilde aan boord hebben we de financiële ruimte om te investeren in versnelde internationale groei en kunnen we ons producten- en dienstengamma verder uitbreiden en nog beter toespitsen op lokale markten”, aldus Van de Leur.

Veel interesse in elektrisch vervoer

“Gilde kijkt al geruime tijd met zeer veel interesse naar elektrisch vervoer: Nederland is een voorloper in de adoptie van elektrische voertuigen en is de onbetwiste leider op het gebied van laadinfrastructuur”, aldus Thijs van Remmen, partner van Gilde Equity Management.

“De stormachtige ontwikkeling die Nederland in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt krijgt nu navolging in het buitenland, bijvoorbeeld in Scandinavië, Groot-Brittannië en Duitsland maar ook in de VS en Azië. Bedrijven die in Nederland substantiële ervaring hebben opgedaan hebben een voorsprong.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!