Kia levert 11 elektrische deelauto’s voor Enschede

Kia Motors Nederland levert 11 Kia Soul EV’s aan gemeente Enschede als onderdeel van het project ‘duurzaam deelvervoer’ in Enschede. Onder de naam ‘Stad-up Enschede’ gaan de gemeente Enschede, Baan Twente en hun partners het woon-werk- en werk-werkvervoer door de medewerkers van de gemeente Enschede vergroenen.

Baan Twente heeft de aanbesteding gewonnen waarbij naast elektrische modellen van Smart ook een 11-tal volledig elektrische Kia Soul EV’s wordt ingezet. De gemeente Enschede heeft namelijk als eis gesteld dat 60 procent van de in te zetten auto’s een NEDC-norm van minimaal 250 kilometer moet hebben.

Een ander voordeel van de Soul EV is dat deze kan snelladen met een maximaal laadvermogen van 100 kilowatt. Enschede beschikt als een van de eerste grotere steden over een dergelijke snellader, die via een privaat-publiek project tot stand is gekomen.

De gemeente heeft ervoor gekozen dat haar medewerkers gebruik  gaan maken van nieuwe mobiliteit met Mobility as a Service (MaaS) en geen zakelijke kilometers meer gaan declareren. De eerste testgroep van ambassadeurs van de gemeente Enschede is inmiddels gestart met het duurzame deelvervoer.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!