Kia onthult 2 nieuwe plug-in hybrides op Autosalon van Genève

Kia presenteert momenteel op de Autosalon van Genève de Niro Plug-in Hybrid én Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, stuk voor stuk wereldprimeurs.

Nieuwe plug-in hybridevarianten van de Niro en Optima Sportswagon helpen Kia met het bereiken van het doel om het brandstofverbruik van het leveringsprogramma ten opzichte van 2014 met 25 procent te verminderen in 2020.

De modellen die Kia in Genève presenteert, profiteren van Kia’s garantietermijn van 7 jaar of 150.000 kilometer. Ook de lithium-ion polymeerbatterijen vallen onder deze garantie.

Kia trekt op de Autosalon van Genève het doek van de geheel nieuwe Niro Plug-in Hybrid. De versie combineert de veelzijdigheid van een crossover met maximale brandstofefficiëntie dankzij de geavanceerde plug-in hybride-aandrijflijn.

De Niro Plug-in Hybrid komt in het derde kwartaal van 2017 op de Europese markt en maakt gebruik van een efficiënte 1,6-liter GDI (Gasoline Direct Injection) benzinemotor én een 8,9 kilowattuur lithium-polymeer accupakket. Kia verwacht een CO2-emissie van minder dan 30 gram per kilometer te realiseren. De elektrische range bedraagt meer dan 55 kilometer.

Kia onthult ook  de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid. De Europese verkoop van deze nieuwkomer start in het derde kwartaal van 2017.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!