‘Laadpaal net zo onveilig als eerste ov-chipkaart’

AMSTERDAM – Oplaadpalen zijn net zo makkelijk te kraken als de eerste ov-chipkaarten die in 2008 door studenten van de Radboud Universiteit werden gehackt.

Een oplaadpaal van stichting e-laadDit schrijft dagblad Trouw woensdag. De oplaadpalen gebruiken dezelfde beveiliging als de eerste ov-chipkaart.

Marko van Eekelen, hoogleraar informatica aan de Radboud Universiteit, verklaart dat door de gevoelige beveiliging mensen gratis kunnen opladen, maar ook mogelijk het energienetwerk via de laadpaal kunnen ontregelen.

Een woordvoerder van stichting e-laad, die het grootste deel van de Nederlandse laadpalen onderhoudt, verklaart dat bekend is dat de beveiliging niet waterdicht is, maar zegt dat er weinig voordelen zijn aan het kraken van een laadpaal. Verder zou er een grote pakkans zijn.

E-laad gaat samen met Van Eekelen en netbeheerder Enexis een onderzoek starten naar de beveiliging van de oplaadpalen.

Reden is de rol die oplaadpalen gaan spelen in smart grids. Hiervoor is duidelijkheid nodig over de veiligheidsrisico’s.

Copyright foto: Stichting e-laad

4 gedachten over “‘Laadpaal net zo onveilig als eerste ov-chipkaart’

  • 17 oktober 2018 om 04:32
    Permalink

    卓越雜誌專訪 – 巨星般的專業堅持 擇善固執的人體藝術 隆乳 抽脂 林敬鈞醫師隆乳 抽脂 專業整形 熱忱、執著,對於整形外科抱有理想的林敬鈞醫師,寧願一天只接一台手術,傾注大量時間在術前溝通、評估之上,並且全神貫注地執行每一位消費者的需求。整形外科是一門技術也是一門藝術,身為一位整形外科醫師,不但需要豐富的實戰經驗和深厚觀念,還更需要具備藝術鑑賞的美感,才能同時兼顧整形外科手術對於安全和美觀的需求。在整形手術的道路上,林敬鈞始終懷抱著「尊重人體組織」的心,追求最完美的服務與手術成果,「以醫師的身分在每一位消費者身上雕塑出美麗的藝術品」是他對自己以及團隊的最高要求。

  • 22 oktober 2018 om 09:18
    Permalink

    Dysport是A型肉毒桿菌素,為英國一所受嚴格監管的藥廠內透過高科技純化程序提煉的蛋白質。 Dysport更獲美國食品及藥物管理局FDA核准用於美容用途,肯定其效果及安全性。其能有效阻隔神經訊息傳達,令肌肉不受神經控制,減退因肌肉而過度收縮引致的面部動態性皺紋及放鬆過度活躍的肌肉,以達到瘦面、瘦小腿效果;亦能抑制汗腺掛汗的神經系統,有效減少汗水分泌,達到止汗​​及減少異味。Dysport 瘦面 溶脂 Dysport注射到咬肌內,抑制神經肌接頭處乙酰膽鹼遞質的傳遞,使咬肌張力變小而達到瘦臉效果。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!