Lancering eerste waterstoftankvoorziening door Twinning Energy

De eerste waterstoftankvoorziening gerealiseerd door Twinning Energy is in gebruik genomen. Hiermee kunnen organisaties op eigen terrein waterstof tanken en zo hun CO2-uitstoot verminderen. De installatie staat op het terrein van Infram in Maarn.

Waterstof wordt gezien als de schone vervanger van fossiele brandstoffen en als een veelbelovende oplossing voor het energieopslagprobleem. Tijdens het rijden wordt waterstof omgezet in elektriciteit en water, waardoor water de enige uitstoot is. Rijden op waterstof is niet alleen geheel klimaatneutraal, maar zorgt ook voor bewegingsvrijheid door een hoge actieradius tot 700 kilometer. Het is een nieuwe generatie mobiliteit, op basis van een brandstof waarmee al decennialang ervaring is.

Wim Peels, general manager van Twinning Energy: ‘We kunnen het ons in Nederland niet permitteren om nog langer te wachten met de versnelling van de energietransitie. Waterstof is daarbij een onmisbare schakel. Met het verzorgen van een eigen waterstoftankvoorziening en het regelen van alles wat daarbij komt kijken, voorziet Twinning Energy in een totaaloplossing voor ondernemingen en leaserijders die willen bijdragen aan een schoner milieu. Zonder dat zij inboeten aan bewegingsvrijheid.’

(foto: © Mrdoomits | Dreamstime.com)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!