Lichte groei voor Fastned in 2015

UTRECHT – Fastned heeft in 2015 heeft aantal klanten zien stijgen van 738 naar 2.428. Het aantal geleverd kilowattuur stroom aan elektrische auto’s en de omzet bleef nog bescheiden.

Dit blijkt uit het jaarverslag dat de ontwikkelaar van snellaadpunten heeft gepubliceerd.

In 2015 kwamen er 31 nieuwe stations van Fastned online waarmee het totaal uitkomt op 50. Het bedrijf wist 20 miljoen euro op te halen om de stations te realiseren.

Desondanks blijft wordt er nog niet veel gebruikgemaakt van de stations. De geleverde kilowattuur groene stroom steeg van 37.596 kilowattuur naar ruim 127.000 kilowattuur.

Groei volledig elektrische auto’s

De omzet steeg van 9.197 euro naar 75.889 euro. Onder de streep werd een verlies geleden van bijna 4 miljoen euro.

Vooralsnog moet het bedrijf ook afwachten op de ontwikkeling van elektrische auto’s in Nederland. Vooral volledig elektrische auto’s met een groot bereik zijn interessant voor het bedrijf, maar er rijden nog maar 10.000 volledig elektrische auto’s in Nederland.

 Volgend jaar wordt daarom interessant voor Fastned. Verschillende automakers hebben aangekondigd fors goedkopere elektrische auto’s op de markt te gaan brengen met een actieradius van 250 tot 300 kilometer.

Dekking tot eind 2018

“Fastned heeft een garantie ter dekking van haar operationele kosten tot eind 2018. Hiermee wordt de periode overbrugd tot er een serieuze laadmarkt is ontstaan voor elektrische auto’s en een behoorlijk aantal stations winstgevend is”, aldus directeur Michiel Langezaal.

“Met het huidige netwerk van 50 stations hebben we een solide basis gelegd voor verdere groei. We werken nu aan expansie naar stedelijke locaties en de rest van Europa. Ter financiering van deze groei zullen we heel binnenkort opnieuw certificaten van aandelen gaan uitgeven.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!