Londens warenhuis Harrods neemt elektrische auto in gebruik

Warenhuis Harrods in de Londense wijk Knightsbridge heeft een volledig elektrische Nissan e-NV200 opgenomen in het wagenpark. De bestelauto wordt dagelijks ingezet voor het afleveren van goederen aan klanten (noot: zie video aan de rechterzijde).

Harrods, dat sinds 1834 bestaat en gespecialiseerd is in luxegoederen, nam de elektrische e-NV200 onlangs in ontvangst. De Nissan e-NV200 is speciaal voor Harrods aangepast: de laadruimte is voorzien van een koelsysteem en speciale rekken, zodat verse goederen onder perfecte omstandigheden bij de klant worden bezorgd. Het uiterlijk van de elektrische bestelauto valt op dankzij de traditionele groen-met-goudkleurige Harrods-livery.

De Nissan e-NV200 heeft een bereik van 170 kilometer (NEDC). Hierdoor is de bestelauto geschikt voor stadsdistributie. In Londen levert de e-NV200 ongeveer 50 bestellingen en legt gemiddeld 240 kilometer per week af. De elektrische Nissan stoot geen CO2 of NOx uit en heeft daardoor een positieve invloed op de luchtkwaliteit in de Britse metropool.

In 1919 nam Harrods Amerikaanse elektrische bestelbussen van Walker in gebruik. Toen voertuigen met benzinemotor populairder werden, vervingen die geleidelijk de elektrische bestelauto’s. Maar tijden veranderen. De introductie en ontwikkeling van nieuwe technologie en de verbeterde infrastructuur bieden uitstekende mogelijkheden om wederom voor een volledig elektrische bestelauto te kiezen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!