MAN presenteert eTruck en plannen voor productie in Steyr

MAN Truck & Bus en het Austrian Council for Sustainable Logistics (CNL) hebben een intentie tot samenwerking ondertekend. MAN presenteerde bij de ondertekening de eTruck, een volledig elektrisch prototype van een trekker die ingezet gaat worden voor stedelijk distributietransport.

Als onderdeel van de overeenkomst met CNL, een consortium van 15 grote Oostenrijkse retail-, logistiek- en productiebedrijven, gaat MAN vanaf eind 2017 testvoertuigen beschikbaar stellen aan 9 bij CNL aangesloten bedrijven die de voertuigen in de dagelijkse praktijk gaan testen.

Door de samenwerkingsovereenkomst maakt zowel MAN als CNL een begin met de introductie van elektrische aandrijflijnen in het middelzware tot zware distributietransport met een maximaal tonnage van 12 tot 26 ton. Het streven is om in de MAN-fabriek in het Oostenrijkse Steyr eind 2018 de productie van elektrische versies van de MAN TGM-serie op te starten.

CNL wil eTrucks vanaf 2020 gaan inzetten voor distributietransport in binnensteden en voorsteden, om een bijdrage te leveren aan het verminderen van schadelijke emissies in steden.

De testvoertuigen die eind 2017 geleverd gaan worden, zijn trucks gebaseerd op de MAN TGM-serie, met name 6×2-4 trucks voor geconditioneerd transport, met wissellaadbakken en voor de drankendistributie. Maar ook distributietrekkers zijn onderdeel van de testvloot. De resultaten van de praktijktests met de testvoertuigen worden gebruikt bij de ontwikkeling van elektrisch aangedreven vrachtwagens die in de nabije toekomst op de markt gaan komen. (foto: MAN Trucks)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!