McDonald’s en Vattenfall plaatsen eerste snellaadpunt voor elektrische auto’s

De eerste snellaadpunten van McDonald’s en Vattenfall in Noord-Brabant zijn in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Rosmalen. Binnen 3 jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive ten minste één snellaadpaal met 2 laadpunten staan. Met deze stap geeft McDonald’s invulling aan de doelstelling om alle restaurants duurzamer te maken.

De snellaadpunten in Noord-Brabant betreffen de tweede en derde van 168 snelladers die de komende 3 jaar geplaatst worden op alle McDonald’s locaties met een McDrive. Binnen een half uur kunnen elektrisch rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

Bas Klaassen, director Development Real Estate & Construction van McDonald’s: ‘We zijn heel blij met de toevoeging van deze snellaadpalen met elk 2 laadpunten hier in Noord-Brabant. Nu kunnen ook hier alle elektrisch rijders na een bezoek aan het restaurant binnen een half uur weer de weg op. Samen met Vattenfall werken we hard om alle 168 McDonald’s restaurants met een McDrive van oplaadpunten te voorzien. Hierdoor kunnen we een nog grotere groep automobilisten voorzien van groene stroom.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!