Meer dan 325.000 reserveringen in eerste week voor budgetauto Tesla

UTRECHT- In de eerste week na de onthulling van de Model 3 heeft Tesla maar liefst 325.000 reserveringen binnengekregen voor het budgetmodel van de Amerikaanse maker van luxe elektrische auto’s.  

Als Tesla al deze reserveringen daadwerkelijk omzet in leveringen, kan het bedrijf al een omzet tegemoet zien van 14 miljard dollar, als per auto ongeveer 42.000 dollar wordt uitgegeven.

In Nederland gaat de auto om en nabij de 35.000 euro kosten. Hoeveel reserveringen er vanuit Nederland zijn gedaan is niet bekend. Tesla maakt geen cijfers per land bekend. 

Voor Tesla betekenen de reserveringen ook dat er al ongeveer zo’n 325 miljoen dollar is binnengekomen bij het bedrijf. Klanten die een auto willen hebben moet een bedrag van ongeveer 1.000 dollar inleggen. In Europa lag dit bedrag op 1.000 euro.

Zo’n 5 procent van de orders waren voor 2 Tesla’s, het maximale aantal. Volgens topman Elon Musk geeft dit aan dat er weinig gespeculeerd gaat worden door handelaren die zelf duurder willen doorverkopen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!