Meer versies van de volledig elektrische Nissan LEAF in Europa

Nissan komt met nieuwe versies van en upgrades voor de LEAF. De bestverkochte volledig elektrische auto in Europa wordt daarmee nog aantrekkelijker. Van de uitvoeringen Tekna en  N-Connecta komen versies met een extra groot rijbereik.

Nissan presenteert bovendien een nieuwe instapversie, die door zijn prijs en uitrusting elektrisch rijden voor meer mensen binnen bereik brengt.

De LEAF Modeljaar 2019 biedt talrijke upgrades op het vlak van connectiviteit en technologie. Met de nieuwe Nissan Connect Services-app heeft het navigatiesysteem nu TomTom LIVE premium verkeers- en routeinformatie. Met behulp van de app is op de smartphone te zien hoe lang het duurt om op de bestemming aan te komen. Tevens is op afstand de laadtoestand van de batterij te controleren en zijn enkele functies van de auto te bedienen.

De diverse uitvoeringen van de LEAF Modeljaar 2019 zijn vanaf nu te bestellen en naar verwachting vanaf deze zomer leverbaar.

De versie met een groter rijbereik beleefde zijn debuut als Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition in januari 2019. Hij biedt op een volle batterij tot naar schatting 385 kilometer rijbereik en een vermogen van 160 kilowatt (217 pk), goed voor een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 7,1 seconden. De Tekna-versie van de e+ is uitgerust met de geavanceerde ProPILOT rijdersassistentietechnologie.

In 2018 kende de Nissan LEAF een recordverkoop in heel Europa en was daarmee de best verkochte ev. Tot nu toe zijn sinds 2010 wereldwijd al meer dan 400.000 exemplaren van de LEAF verkocht.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!