Meerdere klachten over Tesla Model X

UTRECHT – Enkele weken nadat Tesla aankondigde zo’n 2.700 Model X’en te moeten terugroepen om problemen met de stoelen op de derde rij, komen er meerdere berichten over andere problemen met de auto.

Zo bericht ConsumerReports over de problemen die Michael Karpf bij de auto vond. De deuren wilden soms niet dicht of open, het raam aan de bestuurderskant ging niet goed naar beneden en het enorme scherm in het midden van het dashboard viel soms uit.

Ook de speciale deuren van de Model X leveren klachten op. Byron Deeter, een investeerder uit San Fransisco, vertelt aan Fortune dat de deuren eerst soms simpelweg niet openden op het juiste moment.

Veiligheid en bruikbaarheid

In de laatste dagen is het probleem echter zo gegroeid dat hij denkt dat er problemen met de veiligheid en bruikbaarheid zijn.

Ook op het officiële forum van Tesla zijn een reeks klachten gerelateerd aan de Model X. Overigens wordt ook de goede klantenservice van Tesla opgemerkt, hoewel de problemen niet altijd voorbij gaan.

Een woordvoerder van Tesla zegt tegenover Amerikaanse media dat de problemen niet wijdverspreid zijn en dat het Amerikaanse automerk er alles aan gaat doen om snel te reageren op alle problemen.

Foto: Wikipedia Commons/Mariordo CC BY 3.0

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!