Meerderheid Nederlanders wil binnen 5 jaar verbod op brandstofscooters in de stad

52 procent van de Nederlanders wil dat er binnen nu en 5 jaar een verbod komt op brandstofscooters in Nederlandse steden. 35 procent ziet de scooters en hun uitlaatgassen het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van het Chinese e-scootermerk NIU.

De behoefte om brandstofscooters zo snel mogelijk te verbieden is het grootst in de Randstad (44 procent). Toch blijkt nog niet iedereen overtuigd van een verbod op brandstofscooters. Zo geeft 26 procent van alle ondervraagden aan hier geen behoefte aan te hebben en de brandstofscooter nooit te willen verbieden.

Voor meer dan de helft van de ondervraagden (56 procent) is het positieve effect op het milieu de belangrijkste reden om een elektrisch voertuig aan te schaffen. Andere veelgenoemde redenen zijn lage brandstofkosten (35 procent) en het moeten vervangen van hun huidige brandstofvoertuig (23 procent). Een deel van de Nederlanders (28 procent) geeft aan dat het verwachte verbod op brandstofvoertuigen de grootste reden is om over te stappen op elektrisch rijden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!