Mercedes-Benz Cars maakt fabrieken gereed voor elektro-offensief

Mercedes-Benz Cars zet de volgende stap in de implementatie van zijn elektro-offensief: de fabriek van Mercedes-Benz in het Duitse Sindelfingen gaat elektrische auto’s produceren voor het productmerk EQ.

Zodoende wordt de fabriek een Competence Center voor elektroauto’s uit het hogere segment. De productie van de toekomstige EQ-modellen wordt geïntegreerd in de serieproductie in de bestaande fabrieken van Mercedes-Benz op 4 continenten.

De nieuwe generatie elektroauto’s zal worden gebaseerd op een technisch platform dat speciaal wordt ontwikkeld voor elektrische modellen. Dit platform kan qua grootte worden aangepast en is zodoende toepasbaar voor verschillende modellen. In welke fabrieken de EQ-modellen geproduceerd gaan worden, is afhankelijk van de vraag naar deze modellen. ‘Doordat Mercedes-Benz Cars de elektromodellen gaat bouwen binnen het bestaande wereldwijde productienetwerk, kunnen we gebruikmaken van de kansen die elektromobiliteit biedt en tegelijkertijd de vereiste investeringen beperkt houden’, aldus Markus Schäfer, lid van de divisieraad van Mercedes-Benz Cars en verantwoordelijk voor productie & supply chain management. De 3 Duitse fabrieken in Bremen, Rastatt en Sindelfingen zullen binnen het wereldwijde productienetwerk een sleutelrol gaan spelen met betrekking tot elektromobiliteit.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!