Mercedes-Benz: in 2022 hele portfolio geëlektrificeerd

Mercedes-Benz zet grote stappen met betrekking tot de elektrificatie van de auto: in 2022 zal het gehele portfolio van Mercedes-Benz Cars geëlektrificeerd zijn. Er zullen elektrische alternatieven in elk segment worden geboden, van smart tot SUV.

Er zullen in totaal meer dan 130 varianten beschikbaar zijn, van een 48-volt elektrisch boordsysteem met EQ Boost tot plug-in hybrids en volledig elektrische modellen. Het elektro-offensief vindt plaats onder de vlag van het nieuwe technologie- en productmerk EQ. EQ staat voor Electric Intelligence. De verwachting is dat de accu-elektrische modellen in 2025 een aandeel van 15 tot 25 procent in de totale verkopen zullen hebben, afhankelijk van de klantvoorkeuren en de ontwikkeling van de openbare infrastructuur.

De eerste nieuwe plug-in hybrids van de derde generatie met de naam EQ Power worden in de komende maanden afgeleverd aan klanten. Mercedes-Benz monteert dit type aandrijving in eerste instantie in de C-Klasse, E-Klasse en S-Klasse. De 13,5-kilowattuur-accu in de hybride modellen is gekoppeld aan een benzinemotor of, voor het eerst, aan een dieselmotor. Een andere wereldprimeur is de combinatie van plug-in hybrid technologie met een brandstofcel in de nieuwe Mercedes-Benz GLC F-CELL (waterstofverbruik gecombineerd 0,34 kilogram per 100 kilometer, CO2-emissie gecombineerd 0 gram per kilometer, elektrisch verbruik gecombineerd 13,7 kilowattuur per 100 kilometer).

Bovendien onthulde Mercedes-Benz de eerste telg van het nieuwe merk EQ een paar weken geleden met de wereldpremière van de Mercedes-Benz EQC (elektrisch verbruik gecombineerd 22,2 kilowattuur per 100 kilometer; CO2-emissie gecombineerd 0 gram per kilometer, voorlopige waarden).

In 2022 zal de EQ-personenwagenfamilie verder zijn uitgebreid met 6 elektromodellen met accu’s. smart is het eerste personenwagenmerk dat volledig gaat overstappen van verbrandingsmotoren naar elektroaandrijving. Alle nieuwe smart-modellen die vanaf 2017 zijn verkocht in de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen zijn voorzien van een elektrische aandrijflijn. Dit zal vanaf 2020 ook in Europa het geval zijn, de rest van de wereld zal kort daarna volgen.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!