Mercedes-Benz introduceert in september volledig elektrische bestelwagen eVito

Mercedes-Benz Vans lanceert de elektrische bestelbus eVito. De eVito komt na zijn debuut op de IAA Commercial Vehicle Show 2018 in Hannover, de beurs die plaatsvindt van 20 tot en met 27 september 2018, op de markt.

Het nieuwe model is vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden, maar voldoet door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs. De eVito heeft een 41,4 kilowattuurbatterij, waarmee hij een actieradius heeft van 150 kilometer. Daarna is de eVito in 6 uur weer op te laden.

De middelgrote bestelwagen is er in 2 lengtes. Het basismodel is 5.140 millimeter lang, heeft een maximale laadcapaciteit van 1.073 kilogram en is dus vergelijkbaar met de Vito met verbrandingsmotor. Daarbij is er ook een extra lange versie. Die meet 5.370 millimeter, heeft een laadcapaciteit van 1.048 kilogram en een maximaal toegestaan gewicht van 3.200 kilogram. Het batterijpakket van de eVito bevindt zich onder de vloer, waar het geen invloed heeft op de 6,0 tot 6,6 kubieke meter grote laadruimte.

Volgend jaar volgt de introductie van de eSprinter, die in eerste instantie als bestelwagen met een verhoogd dak en een toegelaten gewicht van 3.500 kilogram op de markt komt. Zijn maximale laadvolume is met 10,5 kubieke meter gelijk aan dat van de Sprinter met dieselmotor.

De eDrive@VANs-strategie van Mercedes-Benz Vans beperkt zich niet tot de introductie van de eVito en eSprinter. Mercedes-Benz Vans werkt samen met klanten om tot een op maat gemaakt systeem te komen voor de hele vloot.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!