Mercedes-Benz start bouw accufabriek nabij Amerikaanse personenwagenfabriek

De serieproductie van de nieuwe Mercedes-Benz GLE is officieel gestart. Tegelijkertijd ligt het elektro-offensief van Mercedes-Benz Cars in de Verenigde Staten op koers. Deze maand is de eerste paal geslagen van een nieuwe accufabriek. Deze bevindt zich vlak bij de personenwagenfabriek in Tuscaloosa en levert de accu’s voor toekomstige elektrische SUV’s onder het product- en technologiemerk EQ.

De nieuwe accufabriek ligt – samen met het nieuwe Consolidation Center – op zo’n 10 kilometer van de personenwagenfabriek in Tuscaloosa. Het logistiek centrum, dat eveneens deel uitmaakt van de vorig jaar aangekondigde investering, zal uit 3 hoofdafdelingen bestaan: een voorbereidingshal voor carrosseriedelen, een voorbereidingshal voor onderdelen en een grote opslag. De ingebruikname vindt naar verwachting in 2019 plaats.

De nieuwe accufabriek nabij de personenwagenfabriek in Tuscaloosa maakt deel uit van een wereldwijd accuproductienetwerk van fabrieken in Kamenz (Duitsland), Stuttgart-Untertürkheim (Duitsland), Sindelfingen (Duitsland), Beijing (China), Bangkok (Thailand) en Tuscaloosa (Verenigde Staten). Het wereldwijde netwerk biedt Mercedes-Benz de mogelijkheid flexibel en efficiënt te reageren op eisen en behoeften vanuit de markt. De verschillende productielocaties bevoorraden de lokale autoproductie en zijn – indien nodig – klaar voor de export van accu’s. Mercedes-Benz Cars biedt rond 2022 ten minste één elektrische auto in elke modelserie, wat het totaal op meer dan 130 brengt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!